Nieuwe Spierings AT4 voor Wagenborg

19 jul 2016Nieuws

Wagenborg heeft geïnvesteerd in een nieuw type torenkraan van Spierings, de SK597-AT4. De SK597-AT4 is de vierde en nieuwste generatie van de 4-assige hydraulische mobiele torenkranen van Spierings. Een unieke, veelzijdige en toch compacte machine met een gieklengte van maar liefst 48 meter. Inmiddels is de kraan geleverd aan Wagenborg en operationeel. De 4-delige giek kan, naast de standaard horizontale stand, opgetopt worden tot 15°, 30° en 45°. Hiermee varieert de hijshoogte van de kraan tussen de 27,8 meter in horizontale positie en 58,1 meter met een 45° opgetopte giek. Op de punt bedraagt de hijscapaciteit 1700 kg. De maximale capaciteit bedraagt 7000 kg, zonder aanvullende ballastdelen. De montagetijd van de nieuwe kraan bedraagt slechts 12 minuten, doordat de stalen schotten met behulp van een hulpkraan vlot uitgelegd kunnen worden.

De nieuwste aanwinst van Wagenborg is gecertificeerd conform de Euro-6 missienorm en voldoet hiermee volledig aan de nieuwste uitstoot normering. Meer informatie over de SK597-AT4 is te vinden op www.spieringskranen.nl.

Meer nieuws in deze categorie

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

Volop bouwactiviteiten in de Eemshaven

De Eemshaven is voor bedrijven nog altijd volop in trek. Door deze bloeiende bedrijvigheid zijn er op dit moment vele bouwactiviteiten in de haven. Van batterij-opslagen tot verduurzaming bij mouterijen, van startende projecten tot afbouwfases. Een kort overzicht: TKF...

Lees meer